IS300 kezivaltos

Évjárat: 1998-2005

Re: IS300 kezivaltos

Olvastlan hozzászólásSzerző: Makaveli » 2012.01.06. 17:00

Persze szerencse kell ehhez is.

Haver is vett 2005-s Audi A4-et leinformálta állapot felmérés aztán fél évre rá Turbó csere PD-ket is hekkelni kellett.

Pedig nem lelakott autó volt.

Ja most pedig Corolla D4d-vel szívott kerékcsapágy generátor szidja is a japánokat mint a bokrot.

Mondtam neki, hogy az éppen angol gyártás

Nem látni bele egyikbe se.

Én is azért vettem az IS-t mert nem akarom gondom legyen vele és ez plusz egy nagy szerencse volt, hogy ez a 300-as megvárt :)

Nem is szívesen válok meg tőle azért is annyi az ára amennyi, de hiába pályáz az ember sehol semmi meló meg ha van is vicc pénzért.

Csak ugye öregszik az ember és elkényelmesedik azért vágyik a kényelmesebb autóra.

Egy Yaris diétás tuti nem melléfogás de a biztonságérzet és a komfort meg, hogy csajos autó :lol:
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Képek: 4
Gépjármű tipusa: IS300
évjárat: 2002

Olvastlan hozzászólásSzerző: ralliart » 2012.01.06. 17:35

Makaveli írta:Persze szerencse kell ehhez is.

Haver is vett 2005-s Audi A4-et leinformálta állapot felmérés aztán fél évre rá Turbó csere PD-ket is hekkelni kellett.

Pedig nem lelakott autó volt.

Ja most pedig Corolla D4d-vel szívott kerékcsapágy generátor szidja is a japánokat mint a bokrot.

Mondtam neki, hogy az éppen angol gyártás

Nem látni bele egyikbe se.

Én is azért vettem az IS-t mert nem akarom gondom legyen vele és ez plusz egy nagy szerencse volt, hogy ez a 300-as megvárt :)

Nem is szívesen válok meg tőle azért is annyi az ára amennyi, de hiába pályáz az ember sehol semmi meló meg ha van is vicc pénzért.

Csak ugye öregszik az ember és elkényelmesedik azért vágyik a kényelmesebb autóra.

Egy Yaris diétás tuti nem melléfogás de a biztonságérzet és a komfort meg, hogy csajos autó :lol:

Amennyiben a kevesebb költség a cél,akkor jobb inkább most akár egy Yaris,stb...utána mindig lehet
később autót venni,ha megvan rá a fedezet.
Amúgy ma egy "kis" Yaris is oda nőtte ki magát,hogy régen egyel nagyobb kategóriban lett volna.
Mindegyik autóval van valami,nincs olyan,hogy sose kell rá költeni,sokan azt hiszik,hogy ha kimondja,hogy toyota,akkor mindegy milyen kocsit vesz abból,még olajat se kell cserélnie...
Valóban az angliában gyártottaknál több a hiba,de egy kocsi nem védheti meg magát,hogy ki és hogyan használta,volt-e valamilyen sérülés,vagy nem jó cuccok kerültek bele,stb.
A hazai utakról sem tehet az autó,és arról sem,ha néha egy kis kocsira ráerőszakolnak egy hatalmas kereket,stb.
Amúgy ha összevetjük más márka modelljeivel(van némi tapasztalat),akkor nagyon jól áll,
kevés a komoly hiba...amugy meg kategóriát kell összehasonlítani mindig,tehát ne egy LS600-hoz
mérjen senki egy corollát.
Azért jó kocsik,mert a hétköznapokban nagyon jól használhatók,olcsó a fenntartásuk,aki egy kicsit is figyel rá,sok 100e km-en keresztül mehet vele,a motorjuk nem eszi az olajat 20évesen sem,váltók jól bírják,
futómű igénytelen.Az meg megint nem kocsi hibáj,hogy nem minőségi 5w30-ast tesz sok ember egy D4D-be.
Sok év után,és szar utak miatt,ha kell egy gátló,egy gömbfej,vagy csapágy,és akkor mi van???
Akinek ez nem tetszik sztem,és nagy szája van,kritiálja a kocsikat,az pár évente ballagjon be a kereskedésbe és vegyen garis kocsikat...ja kérem,hogy milliókat bukik,semmi sem tökéletes.

Ma már abszolut elavult a kocsik szapulása,minden márkának vannak jobb és kevésbé jó modelljei,
legfőképpen pénz kérdése az egész.
Egy 15millás volvoban ford motor van,az pedig fele annyiba sem került.
Mazda is azóta vesztett a tartósságból amióta ford kóperáció van,
viszont sz.tem szép autókat csinálnak(új 6-os mazda,CX.stb)
Audit is lehetne szapulni,hogy miért tesz 20millás kocsikba golf alkatrészt,stb.
Rengeteg hiba,probléma van velük,mégse szapulom,mert azért egy A8-as egy komoly gép:)
Toyotákban is nemsokára lesz bmw dízel motor,stb...
Amúgy is ma nem tartósságra tervez senki,kinek kéne 3évente új modell?...
Sokat fejlődtek a kocsik összességében főleg biztonság-fék-futómű téren.
Ez a "régi kocsik milyen jók voltak" duma:félig igaz,de futás teljesítmény,megbízhatóság és
komfort szempontokat nézve már nem igaz.
Ha máskor ilyennel jönnek,hogy ez vagy az szar akkor van mit mondani:)
Üdv
ralliart
Mindig itt van
Mindig itt van

Gépjármű tipusa: Lexus IS

Olvastlan hozzászólásSzerző: Makaveli » 2012.01.06. 18:06

Persze itt az is közre játszik, hogy ki melyik néppel tud azonosulni.

Itthon is a német autók az elfogadottak pedig japánnak csak a puritánság ami hátulütője.

Azért egy pár Mercedes nem 10 évre lett gyártva anno.

Egyébként elég nagy a választék a piacon mindenki megtalálhatja a magának valót persze a pénztárca mindig határt szab neki.
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Olvastlan hozzászólásSzerző: csontimontir » 2012.01.06. 21:35

Nekem rég óta ez az első használt autóm, az utóbbi két kocsi mind új volt, bár árában majdnem annyi, mint most az IS. Viszont az új autó vásárlás is nagyon nagy szerencsejáték. Volt, amikor pont egyszerre vettünk autót egy kollégámmal, és pont ugyan olyat. Egy Citroen Xsara volt. Nekem 7 évig semmi bajom nem volt vele, a kollégámnak a haja is kihullott azalatt, annyiszor vitte szervizbe.
Most kicsit féltem, hogy egy 5 éves, 130.000 km-t futott autóra adjak nem kevés pénzt, de utánaolvasva, és kérdezve, ha a szerencse is mellém áll, még jó sokáig lehet a társam. És adok igazat az előbbi egyik hozzászóláshoz, hogy az is nagyon számít, mit adsz az autónak cserébe szolgálataiért. Ha megfelelő módon bánsz vele (szervíz, alkatrészek, olja, stb), még a francia autó is tud sok örömet okozni, ha nem, a német sem lesz rögtön csoda, az is tönkremegy.
Ez az első autóm ebből a márkából, de nagyon szeretem, hihetetlen kényelmes. Szóval nem lehet könnyű olyan döntést hozni, hogy megválj tőle, remélem, nem is lesz rá szükséged.
Soha ne menj gyorsabban, mint amilyen gyorsan az őrangyalod repülni tud!
csontimontir
Mindig itt van
Mindig itt van

Gépjármű tipusa: IS 250
évjárat: 2007

Olvastlan hozzászólásSzerző: Makaveli » 2012.01.07. 09:34

csontimontir írta:Nekem rég óta ez az első használt autóm, az utóbbi két kocsi mind új volt, bár árában majdnem annyi, mint most az IS. Viszont az új autó vásárlás is nagyon nagy szerencsejáték. Volt, amikor pont egyszerre vettünk autót egy kollégámmal, és pont ugyan olyat. Egy Citroen Xsara volt. Nekem 7 évig semmi bajom nem volt vele, a kollégámnak a haja is kihullott azalatt, annyiszor vitte szervizbe.
Most kicsit féltem, hogy egy 5 éves, 130.000 km-t futott autóra adjak nem kevés pénzt, de utánaolvasva, és kérdezve, ha a szerencse is mellém áll, még jó sokáig lehet a társam. És adok igazat az előbbi egyik hozzászóláshoz, hogy az is nagyon számít, mit adsz az autónak cserébe szolgálataiért. Ha megfelelő módon bánsz vele (szervíz, alkatrészek, olja, stb), még a francia autó is tud sok örömet okozni, ha nem, a német sem lesz rögtön csoda, az is tönkremegy.
Ez az első autóm ebből a márkából, de nagyon szeretem, hihetetlen kényelmes. Szóval nem lehet könnyű olyan döntést hozni, hogy megválj tőle, remélem, nem is lesz rá szükséged.

Igazad van az autó vétellel kapcsolatban.

Így van főleg azért is mert egy 300-as amiből itthon nem sok rohangál le is van kímélve és volt is és nem kis emberé volt és Ő Ők is vigyáztak rá.

Eltúlozva a történelem egy kis darabja :lol:
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

Olvastlan hozzászólásSzerző: gabkoTTS » 2012.01.17. 11:25

olajszuro es eneos 5w30 benne van a motorban :-) vettem levegoszurot is, de nempaszol... visza adtam, mas szamon nincsen nekin Magyarban sem meg nalunk se... Rendeltem KN betetet.
IS300 Sport kezivaltos dec.2003
gabkoTTS
Mindig itt van
Mindig itt van

évjárat: 2003

Olvastlan hozzászólásSzerző: ralliart » 2012.01.17. 21:04

gabkoTTS írta:olajszuro es eneos 5w30 benne van a motorban :-) vettem levegoszurot is, de nempaszol... visza adtam, mas szamon nincsen nekin Magyarban sem meg nalunk se... Rendeltem KN betetet.

Szia!
A te kocsidba elvileg olyan kell mint ami a képen van.
Néha összekeverik a másikkal,az olyan "pisztoly"alakú mint néhány Rav4-ben.
Jó a K&N,de nagyon gyakran kell tisztítani,ha nem szeretnéd,hogy a por bejusson,főleg nyáron.
Üdv
Csatolmányok
JFA293.jpg
JFA293.jpg (9.93 KiB) Megtekintve 58 alkalommal.
ralliart
Mindig itt van
Mindig itt van

Gépjármű tipusa: Lexus IS

Olvastlan hozzászólásSzerző: gabkoTTS » 2012.01.22. 12:15

gabkoTTS
Mindig itt van
Mindig itt van

Olvastlan hozzászólásSzerző: gabkoTTS » 2012.01.28. 17:13

lehet hogy ra beszelnek egy cserere.... Egy kompreszoros corolara...
gabkoTTS
Mindig itt van
Mindig itt van

Olvastlan hozzászólásSzerző: Makaveli » 2012.01.28. 19:17

gabkoTTS írta:lehet hogy ra beszelnek egy cserere.... Egy kompreszoros corolara...

Az IS-t?
2JZGE
Makaveli
Lexus rajongó
Lexus rajongó

ElőzőKövetkező

Vissza: IS 200/300/SPORTCROSS